Biohom bulletPočetna  Biohom bulletO nama  Biohom bulletMapa  Biohom bulletKontakt

najčešća pitanja


Zašto se homeopatija zove medicinom 21. stoljeća?

Nekadašnji mehanistički pristup čovjeku sve više gubi smisao. Čovječanstvo iz dana u dan sve više napreduje i sve je svjesnije da bolest ne počinje bezrazložnim poremećajem stanica u našem tijelu, već zbog energetskog nesklada kojem valja pronaći korijen u našim mislima i osjećajima. Čak i tamo gdje je dokazano da postoji bakterija ili virus, postoji razlog zašto su se oni tu smjestili a kod nekog drugog nisu.
Ljudi mogu biti izloženi sasvim istim okolnostima ali svako će od njih drugačije na njih reagirati. Homeopatija postoji da bi različitim ljudima (a svi smo različiti) dala različiti lijek za naizgled iste bolesti. Da je čovjek poput stroja bez duše i da funkcionira po mehaničkim načelima ostao bi zadovoljan starim načinom liječenja onoga što se vidi kroz mikroskop, endoskop ili rendgen.
Cjelovita nauka o liječenju - homeopatija - ujedno je i umjetnost liječenja. Ona poštuje zakon žive prirode i zakon sličnosti koji je univerzalan. Homeopat, prije svega, sluša , čuje i razumije svaku osobu koja od njega zatraži pomoć, posveti joj se i daje lijek na osnovi individualnog i holističkog pristupa. Takvo liječenje ne potiskuje, ne šteti, ne stvara ovisnost već podsjeća naše obrambene snage na samoizliječenje.
Homeopatija postaje najraširenija metoda liječenja i smatra se medicinom 21. stoljeća jer je sve bolesnije čovjećanstvo prepoznalo njezine kvalitete i domete.

Za sve one kojima informacije na našoj web stranici, na prvo čitanje, nisu bile dovoljno jasne ponudili smo mogućnost čitanja odgovora na pitanja koja nam se najčešće postavljaju ili na pitanja za one koji žele saznati nešto više o samoj homeopatiji, energoterapiji ili nećem trećem. Nadamo se da ćete ovdje naći Vaš odgovor!

Ukoliko ovdje niste našli odgovor na Vaše pitanje, niti Vas sadržaj na stranici nije dovoljno približio onome čemu ste tragali, slobodno nam se javite putem dolje navedenog obrasca. Bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na Vaše pitanje i na taj način Vam pomoći.
Bude li i Vaše pitanje odgovaralo pitanjima većine naših posjetitelja, bit će nam drago svrstati ga u "Najčešća pitanja" i na taj način pomoći drugim posjetiteljima.

Pitajte nas

Ime i prezime:

E-mail:

Pitanje ili komentar*